НАЧАЛОenglishENwww.splendid.bg
splendid 1
Новини


02.05.2008 – 04.05.2008 – "Сплендид" ООД посети международното строително изложение "Turkey Build" в Истанбул, Турция.

В периода 2-ри – 4-ти май, т.г. наш екип от специалисти в различни области посети едно от най-големите строителни изложения в Турция - TURKEYBUILD. Мястото на провеждане беше в град Истанбул в "Алтънпарк експо център". Изложенията TURKEYBUILD са водещи в Турция. Те се провеждат в три града - Измир, Истанбул и Анкара, и обслужват различни сегменти на строителния бизнес - егейския регион, големия бизнес и административните и правителствените поръчки. Това е и най-голямото по обем изложение, разположено върху 10 000 кв.м открита и закрита площ. Обхваща всички участници на пазара на строителни продукти и материали в Турция - Строителни машини и инструменти - Строителни материали - Фасади, покриви и покривни конструкции - Бои, лепила, силикони - Врати, прозорци, стъклопакети, дограма, щори, окачени тавани, прегради, профили - Осветление и енергоспестяващи системи - Ескалатори и асансьори, стълбища - Климатични и вентилационни системи, фитинги, тръби - Санитарно оборудване, сауни и плувни басейни, обзавеждане на кухни - Системи за сигурност, алармени системи. В специална палата бяха представени фирми занимаващи се с проектиране и изработване на макети, както и най-новите програмни продукти в тази сфера


Turkey Build


10.12.2007 – "Сплендид" ООД с почетна статуетка от конкурса „Сграда на годината” 2007.

На 10.12.2007г. в Народния театър „Иван Вазов”, гр. София се състоя шестото издание на конкурса „Сграда на годината”, организирано от в. „Строителство градът” и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Тази година в надпреварата участваха 59 обекта от 12 български града.

Два, завършени през текущата година проекти на строителна компания „Сплендид”ООД взеха участие в конкурса – знаковите: „Марина Сити”, гр. Балчик и „Вила Романа”, к.к. Карвуна, гр. Балчик. Победителите в конкурса бяха определени от 20 членно жури, а „Сплендид” ООД получи почетна статуетка.23.11.2007 – Строителна компания "Сплендид" ООД спечели първа награда от "Национално първенство на покривачите" 2007, организирано от фирма "Bramac Dchsystem International".

На 23.11.2007г. се проведе петото национално Брамак първенство, на което се конкурираха строителни фирми от цялата страна в пет категории: „Ново строителство жилищни сгради”; „Ново строителство обществени сгради”; „Реновиране жилищни сгради”; „Реновиране обществени сгради”; „Реновиране паметници на културата”.

На официалната церемония по награждаването, организирана в хотел „Янтра”, гр. Велико Търново, „Сплендид” ООД спечели престижната Първа награда в категорията „Реновиране обществени сгради”. Тя бе присъдена за изпълнението на покривната система на вила „Чайка”, част от големия проект „Рекреативен комплекс, Вила „Централ”, Вила „Чайка”, Вила „Дружба”, релизиран от строителна компания „Сплендид” ООД.


26.10.2007 – "Сплендид" ООД за поредна година получи приз за най-добра строителна практика в категорията "Големи предприятия" на Българската строителна камара, който бе отбелязан с фирмено парти.

По традиция отличията на Строителната камара се връчват в Деня на строителя - 26 октомври, Димитровден, а за първи път тази година вместо плакет се връчи статуетка с известната “Колона на Омуртаг”. В конкурса участваха само фирми редовни членове на Камарата, разделени в две категории – “Големи предприятия” и “Средни предприятия”. Строителна компания „Сплендид”ООД получи бронзов приз за своята дейност в категорията „Големи предприятия” за 2006 г.

По повод наградата и Деня на строителя, управителя на „Сплендид”ООД , г-н Андреев, организира парти в един от знаковите обекти по северното Черноморие – „Марина сити”, гр. Балчик.


24.04.2007 – 27.04.2007 – Внедраване на иновационни подови настилки от Degussa, Германия

„Сплендид” ООД бе поканена да участва на практическо обучение, свързано с използването и полагането на иновационните подови настилки на фирма Degussa, Германия. Подовите настилки Degadur са лабораторно тествани и отговарят на всички европейски стандарти. Този тип подови настилки се отличават с това, че те са бързо втвърдяващи се и позволяват бърз монтаж.
Строителна компания „Сплендид” уважи поканата от страна  на своите немски партньори и присъства на практическото обучение . Нагледно бяха демонстрирани най-новите технологии за влагане на такъв тип продукти, заедно с техническа презентация.27.02.2007 – Национална конференция „Факторът инвестиции и възнаграждения”
„Сплендид”ООД участва в национална конференция, организирана от „Българска Бизнес Мрежа” на тема „Факторът инвестиции и възнагражднеия”. Конференцията се състоя на 27.02.07г. в хотел „Централ Форум”, гр. София.
Основните теми, които бяха обект на обсъждане и по които имаше презентации бяха: „Какви промени планира бизнесът през 2007 г.”; „Европейските предизвикателства пред бизнеса у нас”; „Как да изграждаме и задържаме мотивиран персонал”; „Ефективни HR-решения и формиране на възнагражденията в малките и средни български компании”.
По време на конференцията се обсъдиха приоритетни теми за строителната компания. Проведоха се дискусии по време на които се обмениха опит и информация между фирмите-участнички. В следствие на това се получи един много интересен и полезен диалог. Фирмите, които взеха участие в конференцията работят в различни браншове, но въпреки това проблемите, свързани с темата на конференцията се оказаха еднакви. Мерките и решенията, които всяка фирма поотделно е предприела в решаването на тези проблеми се оказаха много интересни и изключително полезни както за „Сплендид”ООД, така и за останалите участници в конференцията.


22.02.2007 - 25.02.2007 – „Сплендид” ООД посети международното специализирано строително изложение „INFACOMA”
В периода 22.02.07 – 25.02.07 се проведе международното специализирано строително изложение „INFACOMA”. То бе проведено в HELEXPO Center в гр. Солун, Гърция.
Представители на строителна компания „Сплендид”, посетиха изложението. Голям интерес компанията прояви към намаляващи водата пластифициращи бетонови примеси; саморазливни полиуретанови водоустойчиви мембрани; бои за стени и тавани; термопанели; стойки от закалена стомана; изделия от закалена стомата; иноксови изделия за фасади; метални талпи за строителни скелета; изолиращи панели с висок изотермален коефициент; интегрирани стандартни сглобяеми системи; изделия за покриви; композитни полиуретанови панели за сухо строителство; системи за декоративен щампован бетон за подове и стени и т.н. Компаниите, които участаха на изложението бяха предимно от Гърция. Също така имаше представители и от Турция, Италия, България.


11.12.2006г. – Белгийски фирми проявяват специален интерес към "Сплендид" ООД
На 11-14.12.2006г. в „Кемпински Хотел Зографски”, гр. София бе проведена среща с водещи белгийски фирми под заглваието "Икономическа мисия под патронажа на престолонаследника на Кралство Белгия". "Сплендид" ООД бе поканена да вземе участие в мероприятието в следствие на интереса, проявен към компанията от различни белгийски фирми. Проведоха се редица срещи между управителя на "Спендид" ООД, г-н Йордан Андреев и представителите на водещи белгийски фирми, между които CFE и Besix. Поради големият интерес към компанията бяха заявени и последващи работни срещи на местно ниво, които се очаква да бъдат проведени в началото на 2007г. На събитието взеха участие Президента на България, г-н Георги Първанов и Министъра на икономиката и енергетиката, г-н Румен Овчаров. От белгийска страна в събитието участва престолонаследника на Белгия – принц Филип и белгийски министри.


4.11.2006г. – "Сплендид”ООД" победител в турнир по Пейнтбол.
"Сплендид" участва на турнир по пейнтбол - "3 Man Пейнтбол серии София 2006". Студеното време и отрицателните температури не уплашиха 15 от предварително записаните 22 отбора. След изиграването на предварителните срещи до полуфиналите стигнаха четирите отбора с най - добър резултат. Това бяха спонсорирания от „Сплендид”ООД отбор - "Legion" и останалите отбори, конкуренти за купата: "Rebels1", "B-231", и "Victory".
По реда на класиране бяха оформени и полуфиналните двойки – "Legion"-"B-231" и "Rebels1"-"Victory". След последната игра за финала се класираха отборите на "Victory" и "B-231". Фирмения отбор „Legion” спечели четвърто място като за малко се размина със бронзовият медал. Въпреки това те доказаха за пореден път, че са достоен противник на най-добрите отбори на национално ниво.
"Legion" има опит в такъв тип турнири, тъй като той спечели почетното трето място на втория "Национален турнир за купата на Пейнтбол Мания", проведен в гр. София на 09.09.2006.
Втори национален турнир за купата на Пейнтбол Мания 09.09.2006


31.10-3.11.2006г – Участие в строително-инвестиционен форум RINFOR.
Строителна компания „Сплендид”ООД взе участие във строително-инвестиционния форум RINFOR, който бе проведен между 31 октомври и 3 ноември в хотел “Шератон” за 10-и пореден път. По време на форума се проведе най-голямата периодична среща на инвеститори, предприемачи, финансисти и консултанти на Балканския полуостров, фокусирана върху инвестициите в недвижима собственост и туризъм. Конференцията протече под мотото: "Реални проекти, реални партньори, реални възможности".
Компанията бе особено заинтересована от дискусиите на темите, свързани пряко с фирмената и дейност. Интерес представляваха за строителната компания също така и модераторите по съответните панелни дискусии, специалисти в различни области, работещи за едни от най-известните и големи инвестиционни, финансови и консултантски фирми. Дискусиите, представляващи интерес за компанията бяха в областта на инвестирането в жилища и бинзесимоти; въпросите, обвързани с построяването на складовите площи; разположението на новите офис площи – в центъра или предградията; новите технологии и Интернет представянето.
След края на форума на строителна компания „Сплендид”ООД бе връчен специален сертификат за участие лично от организаторите на RINFOR.


26.10.2006 - "Сплендид" ООД получи приз за най-добра строителна практика за 2005г. в категорията „Големи предприятия” на Българската строителна камара.
На 26 октомври 2006г. от 19.00ч. в зала „София” на хотел „Кемпински Зографски”, гр. София на тържествено честване „Деня на строителя”се връчиха националните награди от класацията „ТОП 50+” за най-добра строителна практика. „Сплендид” получи бронзов приз в класацията за най-добра строителна практика за 2005г. в категорията „Големи предприятия”. Управителя на строителната компания г-н Йордан Андреев присъства на събитието. Сертификатът бе връчен лично от Председателя на БСК – инж. Симеон Пашов.
Поредната награда, получена от „Сплендид”ООД доказва, че строителната компания е един благонадежден партньор, който подхожда с изключителна сериозност към възложените му строителни проекти. Което от друга страна означава, че строителната компания разполага с необходимите специалисти, опит, ресурсна база и умения за бързото и качествено реализиране във всички нейни начинания. Достатъчно красноречив е и факта, че тази година участие взеха над 70 строителни фирми в националната класация „Топ 50+”, които са разделени в три категории – големи, средни и малки предприятия. Те са оценени по критерии като: финансови показатели, наличието на квалифициран персонал, дълготрайни материални активи, брой изпълнени обекти, сертификат по ISO, получени награди от международни и национални класации.
bronz
Компанията Дейност ОбектиРесурси Контакти Карта на сайта
© 2005 - 2023 Сплендид ООД Всички права запазени